Skip to content

Review – Scheepjes Wolmolen

Sinterklaas is in het land, reden voor cadeau’s dus! Wij hebben nog geen kinderen en ik ben superongeduldig, dus wij besloten de cadeau’s op 1 december vast uit te wisselen.

Mijn lieve Sinterklaas had een grote verrassing voor mij, iets wat al lang op mijn lijstje stond. Namelijk een Wolmolen van Scheepjes! Deze kun je aanschaffen bij Wolmagazijn.nl voor €82,50.

Ik ben niet zo’n fan van plastic producten, hout gaat lang mee en is minder snel aan vervanging toe. Ook ziet deze wolmolen er natuurlijk hartstikke mooi uit!

Ik besloot een review te schrijven.

Unboxing

Enthousiast naar de voordeur rennen als de PostNL meneer aanbelt, je kent het wel. De doos nog net niet uit zijn handen grissen en hem verbaasd op de stoep achterlaten. De doos was groot en ik was blij.

De molen zit stevig verpakt in piepschuim. Ik heb even moeten stofzuigen naderhand, want het vloog alle kanten op.

Er komt helaas geen handleiding bij voor in elkaar zetten of gebruik, gelukkig is het allemaal vrij simpel.

Wolmolen van Scheepjes

Daar is hij dan, in elkaar gezet! Klaar voor gebruik.

Mijn ervaring

Ehh ja…

Enthousiast kwam ik aanrennen met mijn eerste bolletje wol, een kleintje. Dat ging na even oefenen goed. Het draadje gleed een aantal keer uit omdat het sleufje best breed en glad, maar niet diep is.

Al draaiend aan de molen kreeg ik een mooi klein bolletje wol. De molen begon wel wat te piepen en vriendlief spoot wat WD40 in de scharnieren.

Helaas. De volgende bol wol (Durable double four) ging compleet mis. Dit zijn vrij grote bollen en helaas kan de molen die, blijkbaar, niet aan. |

In het begin gaat het goed, er wordt een mooi bolletje gedraaid op de spoel. Wel valt het me op dat het bolletje echt bovenaan de spoel wordt gevormd en niet in het midden.

Na een tijdje draaien wordt het bolletje dan te groot en trek je met het draaien de wol over je bolletje heen. Daarna vormt zich een grote kluwen onderaan de spoel of draait alles alleen nog maar aan de onderkant van de spoel en heb je daarna twee bolletjes op je molen hangen…

Dan de tafelklem, die bijgeleverd wordt. Helaas gaat de pin niet diep genoeg in de molen, waardoor de molen bij het draaien continue verschuift.. niet heel handig dus.

We proberen nog wat bolletjes uit, katoen, velours, acryl, alpaca, elke bol is hetzelfde.

Na oeverloos proberen, omdat ik dacht dat het aan mijzelf lag, gaat deze molen helaas terug in de doos en terug naar Wolmagazijn.

Hoewel Scheepjes een hele mooie molen heeft gemaakt, die echt een lust is voor het oog is de kwaliteit/prijs verhouding, naar mijn mening, niet helemaal gelijk.

De keuze valt daarom op een wolmolen van Opry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *