Skip to content

Tunisch leren haken – Boxkleed

Gehaakt boxkleed

In mijn omgeving worden momenteel veel baby’s geboren, en de verhalen over de beste merken kinderwagens, luiers, speelkleden vliegen me dan ook om de oren. Veel babyspul is ook echt prachtig vormgegeven these days. Dát kan ik ook, maar dan handgemaakt.

Tunische haaksteken vind ik er altijd zo strak en modern uitzien. Ik kwam dit filmpje tegen op Youtube en besloot ook een poging te doen om Tunisch te haken. Ik had nog geen tunische naald (inmiddels wel), dus besloot van mijn Clover 5,5 even het rubbertje naar beneden te schuiven. Dit werkte prima omdat mijn blokjes niet zo groot waren.

Het patroon voor dit kleed kun hier vinden!

Strak resultaat

Degenen die mij persoonlijk kennen zullen mij niet omschrijven als iemand die een hoop ‘prul’ thuis heeft staan. Ik ben niet vies van een vaasje of bloemetje, maar ik hoef niets met kant en ook vooral geen bloemetjes. Ik hou van de kleuren donkerblauw en okergeel, en dan het liefst strak doch sfeervol 🙂

De meest basis tunische haaksteek die ik voor dit kleed heb gebruikt heeft precies het effect wat ik ervan wilde. Strak, doch sfeervol. De steken zitten lekker dicht op elkaar waardoor het kleed er stevig en zacht uitziet.

Durable Double Four

Ik ben gek op twee merken wol, dat is Scheepjes en Durable. Ik heb voor Durable Double Four gekozen omdat ik wil dat het kleed goed gewassen kan worden. Durable Double Four is een 100% katoenen garen, zowel stevig en zacht.

Het kleed moet goed gewassen kunnen worden als er straks een kindje op komt te liggen!

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende kleuren:

  • Durable Double Four Ochre x 3
  • Durable Double Four Petrol x 3
  • Durable Double Four Cream x 3

Wafelkatoen als onderkant

Wafelkatoen is een supermooie stof. Deze koop ik op de lapjesmarkt in Utrecht. De kleur komt precies overeen met de Ochre van Durable, een geluk want ik heb mijn wol niet meegenomen naar de stofmarkt!

Ook hier geldt weer: Het kleed moet goed gewassen kunnen worden! Baby’s zijn rommelig, daar kunnen ze niets aan doen.

Ikea Silvertopp dekbed als vulling

Ik wilde dat het kleed lekker zacht werd. Daar had ik óf een hoop Fiberfill voor nodig, of een dekbed van Ikea. Het Silvertopp dekbed kost precies €2,99 en is daarom een mooie budgetoplossing.

Het proces

Ik kan het in één woord omschrijven, namelijk: LEUK. Het was super om het kleed te zien groeien. Ik ben er dan ook een week of twee continu mee bezig geweest, toen had ik hem af! Het kleed is zacht, het is modern en het is weer origineel.

Ik ga Tunisch haken dus nog verder oppakken om allerlei handige dingen van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *