Skip to content

Groovy Shoppingbag!

Groovy shoppinbag

Ik denk dat dit is wat mensen voelen wanneer ze elke dag langs dezelfde etalage lopen en daar een prachtig paar schoenen in zien staan. Je kijkt verlangend naar de schoenen, vertelt jezelf dat je niet nóg een paar schoenen nodig hebt, zucht en loopt door. Tot de volgende dag, dan begint het riedeltje opnieuw.

Ik zag het in de webshop alweer maanden voorbij komen. Alle kleine bolletjes netjes naast elkaar verpakt en op kleur gesorteerd. Alle vrolijke kleuren die vanuit het plastic venster naar mij lonkten…

Stonewashed/Riverwashed XL Colour Pack

Hoe kan een wolverslaafde dat weerstaan? Dat gaat inderdaad niet. Gelukkig kwam mijn verjaardag eraan en hoewel vriendlief écht van mening is dat ik toch genoeg wol heb, kreeg ik die dag toch dit mooie pakket van hem. Het is echte liefde, mensen.

Ik heb het uiteraard over het Scheepjes Stone washed XL & River washed XL colour pack. Gek wat verpakking kan doen. Nu heb ik vanuit mijn beroep al een passie (lees: zwak) voor mooi drukwerk en goede vormgeving. Het pakket komt in een grote bruine Scheepjes doos, met alle kleurtjes op volgorde gesorteerd. Het voelt echt als een cadeautje.

Na een aantal dagen staren naar dit pakket, met die toch wel kleine bolletjes, rees zich toch de vraag: Ja, en nu?

Ik had de Rainboom MAL van Miss Neriss kunnen maken, maar ik draag niet echt sjaals met heel veel kleur. De bolletjes waren te klein om een groot deken van te maken en ik heb het geduld niet voor granny squares. Ik wilde een eigen patroon maken (deze site heeft immers content nodig).

Gelukkig was daar Pinterest en gelukkig bestaan er cookies. Pinterest kent mij inmiddels aardig goed en weet mij dan ook vaak te voorzien van inspiratie. Ik zag dat iemand een jute tas had omgehaakt en tadaa, het idee was daar.

De Groovy Shoppingbag is een makkelijk patroon, je herhaalt eigenlijk elke rij dezelfde steken. Dit zijn 5 vasten en 1 reliëf stokje voor. Het bleef voor mij interessant omdat ik elke rij van kleur kon veranderen, en elke keer werd ik daar weer vrolijk van. Elk kleurtje kon twee toeren gebruikt worden. Je begint met de basis van de tas en werkt daarna omhoog.

Haaksteken van dichtbij

Door alleen in de achterste lus te haken kun je de toer daarop het voorste lusje gebruiken voor je reliëfstokjes. Daarnaast krijg je door in de achterste lus te werken een leuk ribbeleffect! Wanneer je hoog genoeg bent hecht je af en voila! Vergis je niet, het duurt echt even. Doordat je met vasten werkt groeit je tas niet zo snel in hoogte en moest ik mijzelf soms even aanmoedigen om het af te maken.

De voering heb ik gemaakt met viscose, in het patroon kun je precies lezen hoe ik dat heb gedaan. Eerst naai je deze in de jute tas. Daarna naai je jouw gehaakte tas aan de jute tas en dan heb je ineens jouw eigen Groovy Shoppingbag.

Ik ben er superblij mee. Ik zocht al langer een leuke tas waarmee ik boodschappen kon gaan doen, of waar mijn handdoek inpast als ik ga zwemmen. Ik hoop dat ieder die hem maakt er ook blij van wordt! Laat het mij vooral weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *