Skip to content

Sjaals haken voor mannen

Ik was mijn “crojo” al een paar weekjes kwijt, ik had geen inspiratie voor nieuwe projecten. 1 november bezocht ik met mijn lief de Kreadoe beurs in Utrecht. Hij ging vrijwillig mee, echt.

Het garen

Een vat aan inspiratie opende zich voor mij. Wát een leuke projecten en mooie kleuren en wol en en en en ALLES was daar te vinden.

Na een klein rondje te hebben gelopen stuitten mijn vriend en ik op de stand van Caro’s Atelier, een van mijn favoriete webshops. Daar vonden we een hele bak gevuld met Scheepjes Whirls met korting. Er hingen prachtige sjaals naast ook.

Toen bedacht mijn lief dat hij eigenlijk wel een sjaal wilde, van zo’n whirl. Een hartstikke leuk idee natuurlijk, dus we hielden zo’n 30 yarncakes voor zijn hoofd om de beste Whirl uit te kiezen.

Het werd de Whirl Mid Morning Mocha’roo (766), een mooi verloop van bruin, wit en blauw. Hoe mannelijk wil je het hebben?

Het patroon

Na de rest van de Kreadoe leeg gekocht te hebben togen wij weer naar huis waar vervolgens stap twee van het proces gedaan werd; het zoeken naar een patroon.

Hiervoor gebruik ik uiteraard Ravelry en daar vond ik al vrij snel een prachtig patroon van Johanna Lindahl, genaamd de XY Scarf. Het patroon is beschikbaar in zowel Engels en Nederlands en lekker simpel.

De sjaal is een driehoek, gemaakt van allemaal vasten in de achterste lus. Elke keer meerder je aan 1 kant met 1 vaste waardoor het zijn vorm krijgt.

Ik kon aan de slag. Gewapend met haaknaald 4 haakte ik de kilometer wol die deze Whirl bevatte binnen twee weken om in een pracht van een sjaal.

Lief met sjaal
Lief met sjaal

Mijn collega’s keken tijdens de lunch wel een beetje gek op, maar het patroon was simpelweg té verslavend! En geef toe, hij staat best leuk, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *