Skip to content

Star Wars Baby mobiel

Figuren uit Star Wars zijn mij geheel onbekend, dus wat doe je dan als een kennis aangeeft een Star Wars babykamer te willen maken en een gehaakt baby mobiel te willen in het thema?

Juist, dan doe je dat gewoon.

Millenium Falcon
Millenium Falcon

Laat ik eerlijk zijn. Ik ben géén Star Wars fan.

Ik heb een onverklaarbare aversie tegen alle films/series en boeken die ruimteschepen en in het bijzonder laserstralen bevatten. Geen idee hoe dat dat komt, misschien omdat het nét niet fictief genoeg is. Ik ben namelijk wel een enorme Harry Potter fan.

A. die fungeert als opdrachtgever, is een enorme fan van deze films. Ik kon dan ook geen nee zeggen tegen dit leuke verzoek. Een rondje Google naar “crochet Star Wars” leverde veel (heel veel!) resultaten op. A. wilde graag de vechtschepen en dan vier stuks.

Momenteel werk ik hard aan deze amigurumi. Deze stijl is niet nieuw voor mij. Je haakt eigenlijk continue in rondjes met een haaknaald van max 3.0 mm en daaruit ontstaan dan de leukste figuren.

Voor dit project heb ik gekozen voor Scheepjes Catona. Een ontzettend fijn garen. Het blijft lang mooi, splijt niet en mijn ervaring is dat je het kan blijven wassen, de kleur blijft toch wel goed. Daarnaast kun je deze garen bestellen in verschillende gram. Dus afhankelijk van hoeveel je nodig hebt, heel fijn.

De patronen die ik hiervoor heb aangeschaft zijn van Mysteriouscat.com en de patronen die ik gebruik zijn:

Millenium Falcon
Slave 1
X-Wing
Tie Fighter

En zie hier, het resultaat tot nu toe.

Millenium Falcon
Millenium Falcon

De Millenium Falcon is af. De X-Wing bijna en de Tie Fighter daar heb ik een begin aan gemaakt. Van te voren heb ik onderschat hoeveel werk hier in zit. Het ziet er simpel uit, maar omdat het zo’n klein formaat is (de figuurtjes worden maximaal 20 cm) en alles aan elkaar genaaid moet worden heb ik me er toch al aardig wat uurtjes mee kunnen vermaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *